Wij zijn gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

 

Bestuursrecht:

Tegen elke beslissing van een bestuursorgaan kunt u bezwaar aantekenen. Van de afgifte van een parkeerkaart tot uitkeringskwesties. Wij begeleiden u in uw persoonlijke vraagstukken. Neem contact met ons op om te beoordelen of uw bezwaar succesvol zal zijn, of om u te helpen een goed onderbouwd bezwaar te schrijven.

·         Bezwaar en beroep bij een omgevingsvergunning

·         Schadevergoeding bij een overheidsbesluit

·         Toeslagen, uitkeringen, studiefinanciering, naheffingsaanslagen en persoonsgebonden budgetten

 

Vreemdelingenrecht:

 • Gezinshereniging (Toegang en Verblijf):

U verblijft in Nederland en wilt graag uw gezin naar Nederland halen. Dan krijgt u te maken met vreemdelingenrecht. Het vreemdelingenrecht kan een hobbelige en ingewikkelde weg zijn en daarom is het noodzakelijk om bijgestaan te worden door een specialist.

Mocht u een verblijfsvergunning willen aanvragen om wat voor reden dan ook zoals studie of om medische redenen, dan kunt u bij Legal Justice terecht.

 • Intrekking verblijfsvergunning:

Indien u of een familielid een voornemen tot intrekking van de IND heeft ontvangen, is het van belang om zo snel mogelijk juridische bijstand in te roepen. Legal Justice kan u bijstaan en wellicht kan de intrekking voorkomen worden of wellicht kunt u in aanmerking komen voor een andere verblijfsvergunning. 

 • Visum voor kort verblijf (VKV):

Het visum voor kortdurend bezoek wordt regelmatige afgewezen. Legal Justice helpt u bij uw aanvraag of in bezwaar (en eventueel beroep) als dat nodig is.

 • EU- recht:

Legal Justice kan ook samen met u kijken naar andere mogelijkheden indien u niet volgens de Nederlandse regelgeving in Nederland kunt verblijven. Een andere optie de Europese wetgeving. Deze staat namelijk boven de Nederlandse wetgeving.

 • Kennismigranten:

Een verblijfsvergunning aanvragen voor uw werknemer zodat hij of zij bij u kan (blijven) werken, dan bent u bij Legal Justice op het juiste adres. Wij kunnen u in deze procedure bijstaan.

 • Naturalisatie:

Wanneer u al enige tijd in Nederland woont kunt in aanmerking komen voor naturalisatie. Deze aanvraag kunt u indienen bij de gemeente waar u woont. Mocht u niet uitkomen met de gemeente dan kan Legal Justice u bijstaan.

 

Consumentenrecht:

 

Wij zijn gespecialiseerd in het consumentenrecht en de overeenkomsten die u met een professionele partij sluit. De regels van het consumentenrecht zijn er daarom op gericht om u als consument beter te beschermen bij de aanschaf van producten en diensten. Wij staan u natuurlijk bij indien u een conflict heeft met een professionele partij. U kunt bijvoorbeeld denken aan een conflict rond:

 

 •           Aankoop van producten in de winkels, via internet, of telefonisch
 •           Aangaan of opzeggen van abonnementen of contracten
 •           Garantie
 •           Verborgen gebreken

 

Arbeidsrecht:

 

Wordt u ontslagen of heeft u een geschil met uw werkgever? Bijvoorbeeld over achterstallig loon of concurrentiebeding? Er zijn verschillende mogelijkheden. Wij staan klaar om u bij te staan. U kunt bij ons voor het volgende:

 

 •           Vragen over uw arbeidsovereenkomst
 •           Controle van uw loonstrook
 •           Ontslag met een vaststellingsovereenkomst